Krásu vnímáme srdcem

Lidské bytosti mají právo na krásu…

Krása nás obklopuje, je doslova všude kolem nás.. jen jí vidět, cítit, žít…

V dávných dobách se učením o kráse zabýval tradiční systém architektury zvaný Vastu. Principy Feng shui nám pomáhají harmonizovat naše domy, prostory a zahrady dodnes… 

Jedním z našich lidských práv je právo na krásu… Je jen na nás, zda krásu pozveme zpět do svých životů… do svých srdcí, domovů i do svých zaměstnání.

Představte si, jak se vám bude pracovat a spolupracovat s kolegy, když ve vaší kanceláři budete mít květiny, svíčky, příjemné či harmonizační obrazy či kameny… třeba i nějaký tvar z posvátné geometrie… cokoliv, na co se rádi díváte a vytváří to pro vás příjemnou atmosféru… Každý si může zvolit to, co jej činí šťastným a vyrovnaným….

Stejně takové je to i v našich domovech… Je potřeba obklopovat se krásou, vědomě ji tvořit a vyhledávat ve svém životě…

Pokud se díváme na krásu, vědomě ji hledáme i vytváříme, harmonizujeme svou 4. neboli srdeční čakru… Lidé, kteří mají otevřené srdce, vyhledávají krásu, mluví i chovají se láskyplně a přirozeně cítí soucit k sobě, k ostatním lidem ve své rodině, ve svém okolí, i s celým světem… 

Žena je ve své 4. čakře dávající (muž naopak přijímající)… tzn. že šťastná a vyrovnaná žena může šířit lásku a soucit přes své srdce do své rodiny i do celého světa… Naše ruce jsou prodloužením srdce. Proto ženin dotek léčí a konejší… Naše děti se chodí choulit k mamince na hruď a do náruče… Dokonce už malé novorozeně vyhledává srdce matky a je na jejich prsou láskyplně vyhříváno hned od prvních společných chvil na světě… Kojící žena nedává svému děťátku pouze stravu, ale předává mu právě i lásku, pocit blízkosti a sounáležitosti.

To je to, co naše děti – pokud již přijímají i jinou stravu než jen mateřské mléko, u nás ještě dlouho hledají – pocit, že jsou milované, bezpodmínečně přijímané, v bezpečí a v pořádku… 

Zkuste se porozhlédnout po svém okolí… a procítit, zda by se dal prostor, ve kterém žijete a celý den se pohybujete, nějak vylepšit… zkrášlit… zjemnit.o)

Bude se tam lépe pracovat a žít nejen vám, ale i vaší rodině, spolupracovníkům a dokonce i se šéfem bude snadnější najít společnou řeč.o)

V poslední době velmi intenzivně vnímám, jak se mi mění život pod rukama, když se ladím více do svého srdce… Pociťuji větší radost, hravost a soucit s mými blízkými i s celým světem. Už jen dotek rukou na srdce mě velmi rychle přeladí do vyšších vibrací a pomáhá mí dívat se na svět laskavýma a láskyplnýma očima (tedy srdcem! .o)) A co teprve, když se žena začne dívat sama na sebe očima lásky! Pak mohou zmizet všechny diety a bolestivé zákroky, které mají ženu sice činit krásnou a dokonalou, ve skutečnosti je to však krok opačným směrem… O tom zase jindy.o)

Zvolte si přivítat krásu do svého života… 

S přáním krásného dne

Hanka  Půlpánová ❤️

https://zenysostylom.sk/krasu-vnimame-srdcem/

Magie ženského tance
Celostní pohybový trénink zaměřený na ženskou eleganci, zdraví,
taneční dovednosti a zdravou psychiku, esenciální pohyby pro rozvoj ženství a vnitřní síly
Víkendový kurz plný naplňujících zážitků.


Články

Valentýnské vábení

Hanka Půlpánová - Moudrost Ženy

Sestra nebo sokyně?

Hanka Půlpánová - Moudrost Ženy

... aneb jak ženám prospívají ženské kruhy... Více


Krásu vnímáme srdcem

Hanka Půlpánová - Moudrost Ženy
   

Pravidelné kurzy

Tajemné a omlazující cvičení MOHENDŽODÁRO

Centrum AVASA, Křižíkova 308/19 (cca 170m od metra B/C Florenc), 186 00 Praha 8 - Karlín, , další termíny: 1.3., 29.3., 19.4., 17.5., 7.6.

Zobrazit detail